Afbouw - Plafonds

Kozijnen
Deuren
Wanden
Plafonds
Aftimmerwerk
 

Wilt u een verlaagd plafond met inbouwspots bijvoorbeeld? Maar toch ook het naadloze uiterlijk van stucwerk? Dan is een gipsplaten plafond een prima oplossing. Het bestaat uit gipsplaten die op een framewerk worden geschroefd. In die platen kunnen gemakkelijk uitsparingen worden gemaakt voor verlichting en dergelijke. De naden tussen de platen worden netjes dichtgezet en de stukadoor werkt de platen af, precies zoals u het hebben wil. Glad en strak bijvoorbeeld, geschuurd, gespoten met een korrel. Er is keuze genoeg.

Wilt u een akoestisch plafond? Dit is een welkome oplossing voor ruimtes met harde vloer- en wandafwerkingen die geluid weerkaatsen. Het akoestisch plafond zorgt namelijk voor de broodnodige geluidsdemping. Zo heeft u toch een aangenaam akoestisch klimaat in de kamer. En dat zonder dat u het ziet. Want ook dit plafond kan naadloos worden afgewerkt.
Mogelijk kent u systeemplafonds alleen van kantoren en winkels en dergelijke. Ze hebben echter flinke pluspunten die ook in de woning prima van pas kunnen komen.
Een systeemplafond onttrekt relatief eenvoudig het lelijke betonnen plafond aan het zicht.
Het is bij uitstek geschikt om er verlichting in aan te brengen, precies waar u dat het hebben wil. Vooral in badkamers is een systeemplafond handig als u een weggewerkt ventilatiesysteem wil.
Een systeemplafond kan ook de akoestiek in een kamer verbeteren. Zeker in ruimtes met harde vloeren, betonnen wanden, veel glas en weinig stoffering kan dat een uitkomst zijn.

Er is een ruim aanbod aan kleuren, uitvoeringen en varianten. Dat maakt systeemplafonds ook qua uiterlijk geschikt voor de woning. Er zijn lamellen en tegels in kunststof, hout, metaal en ga zo maar door.
Zichtbare profielen kunnen voor een leuk accent zorgen. En wie liever geen profielen ziet, kan altijd kiezen voor een zogeheten verdekt systeem. Dan zijn alleen de naden tussen de tegels of de lamellen zichtbaar.
Met zo'n divers aanbod is er altijd wel een uitvoering die u aanspreekt.