Bamboe

VOORDELEN EN EIGENSCHAPPEN VAN BAMBOE

• Bamboe groeit snel en levert een hoge productiviteit.

• Er zijn 1500 verschillende bamboe soorten waarvan er 50 geschikt zijn als constructief bouwmateriaal.

• Doordat bamboe een grassoort is (de Gramineae), schiet het binnen een half jaar tot 30 meter uit de grond. De werkelijke recordtijd bedraagt 1,22 meter per dag. Bamboe heeft hardhouteigenschappen maar groeit sneller dan zachthout. Één bamboe wortel levert 15 kilometer bruikbare stam wat een grote hoeveelheid bruikbare grondstof en een prachtige cyclus betekend.

• Bamboe geeft bij teling geen problemen voor het milieu. Een hernieuwbare bron zonder uitputting.

• Door bamboe te lamineren is alles wat van hout gemaakt wordt in bamboe te produceren.

• Door het gebruik van bamboe wordt het broeikaseffect en de klimaatverandering sterk gereduceerd. Bamboe absorbeert broeikasgassen. De koolstofdioxide-uitstoot (CO2) van bamboe geeft 35% meer zuurstof in de atmosfeer af dan een gelijkwaardige soort hardhout. Dit ontstaat door de hoge groeisnelheid en fotosynthese. De klimaatverandering is al enkele jaren een probleem en daarom is bamboe het perfect bouwmateriaal.

• De bamboesoorten die verwerkt zijn in de producten van Bamboo Import Europe BV zijn overigens geen voedselbron voor de panda, omdat deze bamboesoorten simpelweg te groot zijn en er dus geen bladgroei op grondniveau is.

• Uit Zuid-Amerika importeren wij het sterkste bamboesoort ter wereld: Guadua angustifolia. Dit soort staat bekend om zijn enorme groei snelheid, haar minimale verloop in diameter en groeit meestal mooi recht waardoor dit kwalitatief ver weg de beste bamboe is. De constructieve waardes die Guadua bamboe weet te behalen staan ver boven die van hout en aluminium, dit bamboesoort mag vergeleken worden met staal. De Guadua bamboo is leverbaar in diameters vanaf 8 tot 18 cm met een maximale lengte van 12.5 meter. Dit bamboesoort word veel gebruikt voor grote constructieve projecten, als gevelbekleding maar ook voor pergola’s, tuindecoratie en tuinhuisjes. De Guadua angustifolia leent zich uitstekend voor elke toepassing.

• De Indonesische bamboestammen hebben als unieke eigenschap dat deze een robuuste en natuurlijke uitstraling hebben. Zij hebben een open structuur en zijn mat van kleur, hierdoor is verven of spuiten goed mogelijk en hecht dit uitstekend aan de bamboestam. Wij importeren 2 kleuren bamboestammen uit Indonesie, de naturel kleur en de unieke zwarte bamboe, beide kleuren zijn 100% natuurlijk en hebben van zichzelf deze prachtige kleur. Wij leveren de zwarte bamboe in de diameter maat 6/10 cm en de naturel kleur tussen de 6 tot 18 cm. De aangegeven diameter maat is aan de onderkant van de bamboepaal gemeten. Door de natuurlijke groei van deze bamboepaal ontstaat er een verloop over de lengte. De hoeveelheid verloop is per bamboesoort verschillend, bij dit Indonesische bamboesoort zal dit over een lengte van 300 cm, ongeveer tussen de 10-15% zijn. Een andere natuurlijke eigenschap van bamboe is dat er scheurtjes in kunnen ontstaan. Deze scheurtjes zullen enkel verticaal ontstaan en kunnen gaan uitzetten en weer gaan krimpen, helaas is dit niet te voorkomen. Dit bamboesoort word veel gebruikt voor het vervaardigen van tuinschermen, tuinhuisjes, pergola’s, tuinmeubelen, projecten.

• De Chinese bamboe heeft een glimmende uitstraling. Dit is voor decoratief gebruik erg mooi, mocht u deze bamboepalen gaan verven of spuiten is dat minder eenvoudig en adviseren wij onze Indonesische bamboepalen. Wij importeren 2 kleuren bamboepalen uit China, de naturel kleur en de unieke zwart bamboe, beide kleuren zijn 100% natuurlijk en hebben van zichzelf deze prachtige kleur. Uit voorraad leveren wij Chinese bamboepalen met een doorsnede vanaf 1 tot 13 cm en met een maximale lengte van 12.5 meter. De aangegeven diameter maat is aan de onderkant van de bamboepaal gemeten. Door de natuurlijke groei van deze bamboepaal ontstaat er een verloop over de lengte. De hoeveelheid verloop is per bamboesoort verschillend, bij dit soort Chinese bamboe zal dit over een lengte van 300 cm, ongeveer tussen de 20-30% zijn. Een andere natuurlijke eigenschap van bamboe is dat er scheurtjes in kunnen ontstaan. Deze scheurtjes zullen enkel verticaal ontstaan en kunnen gaan uitzetten en weer gaan krimpen, helaas is dit niet te voorkomen. De Chinese bamboepalen worden vooral veel gebruikt voor decoratie doeleinden, kleine projecten, tuinafscheidingen en meubels.